Przepis na glinianego świątecznego aniołka:
- bierzemy malutką glinianą doniczkę, taką od kaktusików i odwracamy do góry dnem - mamy korpus i sukienkę aniołka,
- z masy solnej formujemy malutką kulkę, zaznaczamy oczka, nosek, usta i "wypiekamy" w piekarniku - mamy główkę aniołka (można kupić dla aniołka gotową główkę),
- kilka krótkich niteczek włóczki typu bucle rozkładamy na czynniki pierwsze - mamy włoski dla aniołka,
- dwa malutkie kawałeczki tiulu ozdobnie przycinamy - mamy skrzydełka aniołka,
- kawałeczek atłasowej wąskiej wstążeczki związujemy w kokardkę - mamy ozdobę na sukieneczkę aniołka,
- kawałeczek pasmanterii z szyfonowym wykończeniem dopasowujemy do obwodu na dole doniczki - mamy falbankę do sukieneczki aniołka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz